Blog

Luchtbed

📁 Kamperen 🕔23.maart 2013
Luchtbed

Wanneer je de outdoor ingaat, is het natuurlijk wel zo fijn om lekker te kunnen slapen. Dit kan bijvoorbeeld op een luchtbed. Er zijn verschillende soorten luchtbedden te verkrijgen en ze zijn makkelijk mee te nemen tijdens bijvoorbeeld een kampeertrip.

Opblaasbaar luchtbed

Een opblaasbaar luchtbed kan worden opgeblazen met een pomp, maar je kunt hem ook zelf opblazen. Deze luchtbedden kun je overal gebruiken en je kunt ze zo hard of zacht opblazen als je zelf wilt. Sommige luchtbedden hebben er een kussen bij in, maar niet iedereen vindt dit even prettig. Dit is dus wel iets om in de gaten te houden. Er zijn ook tweepersoons luchtbedden. Wanneer dit uit één stuk bestaat, kan het zijn dat je het direct merkt als de ander omdraait. Wanneer het luchtbed vrij hard is opgeblazen, dan merk je dit een stuk minder.

Elektrisch luchtbed

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer elektrische luchtbedden. Je kunt deze oppompen door de stekker in het stopcontact te stoppen. Dit gaat heel erg snel. Een nadeel hiervan is echter dat het tijdens een kampeertrip in de outdoor niet heel praktisch. Wanneer je geen elektriciteit hebt, kun je immers het luchtbed niet oppompen. Daarbij is een elektrisch luchtbed doorgaans ook een stuk zwaarder dan een gewoon luchtbed. Wanneer je niet echt rond hoeft te reizen en zeker weet dat er elektriciteit aanwezig is, kan het wel een uitkomst zijn.

 Andere slaapmogelijkheden

Behalve luchtbedden zijn er nog meer manieren om in de outdoor te overnachten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een slaapmatje. Deze nemen niet veel ruimte in beslag er zijn varianten die je ook een beetje kunt opblazen. Een slaapmat is ideaal voor mensen die met een rugzak rondreizen, omdat het licht is en weinig ruimte nodig heeft. Een slaapmatje is wel minder comfortabel dan een luchtbed. Ook kun je kiezen voor een stretcher. Dit is een soort bed dat je uit kunt klappen. Je ligt dan wat hoger. Wel neemt een stretcher heel veel ruimte in en kun je het niet gemakkelijk meenemen.

Share this article with friends

Similar Articles

Algemene outdoor informatie

Algemene outdoor informatie

Lekker genieten in de outdoor. Niet iedereen vindt dit een fijn idee, maar voor veel mensen is het een ontspannend

Lees verder