Blog

Tenten

📁 Backpacken, Camping, Kamperen, Overige outdoor, Recreatie 🕔07.augustus 2012

De outdoor echt ervaren doe je in een tent. Er zijn enorm veel soorten tenten, dus het kan wat lastig zijn om een geschikte tent te vinden. Waar kun je zoal op letten tijdens het kopen van een tent?

Tentmodellen

Er zijn verschillende modellen voor een tent. Zo heb je de tunneltent, een tentkoepel, een bungalowtent of een pyramiedetent. Elk model heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen. Zo is een bungalowtent wat groter end daardoor ideaal voor een langere vakantie op één plek. Een koepeltent neemt weinig ruimte in beslag en is makkelijk op te zetten, waardoor je hem makkelijk kunt gebruiken voor een rondreis. Bedenk van tevoren dus goed wat het doel is van je trip en welke tent hiervoor geschikt is.

Tentdoek

Het doek van de tent kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Denk hierbij aan polyester, katoen en nylon. Polyester gaat doorgaans dertig tot vijftig keer kamperen mee. Dit geldt ook voor katoen. Nylon heeft een wat mindere kwaliteit en kun je dertien tot twintig keer gebruiken. De meeste tentdoeken zijn waterdicht, maar controleer dit altijd extra goed. Je wilt niet opeens wakker worden in de nacht omdat alles nat is geregend.

Grondzeil

Aan de binnenkant van de tent heb je op de bodem grondzeil nodig. Met het grondzeil hoef je niet op het gras of zand te lopen en ook zorgt dit voor meer warmte in de tent. Er zijn tenten waarbij het grondzeil kan worden vast geritst. Je hebt dan veel minder last van insecten en tocht, en dit is dus vooral ideaal in wat koudere gebieden.

Vergelijk de tenten

Vergelijk het aanbod van tenten goed, zodat je makkelijker kunt inschatten wat voor een tent bij jou past. Het aanbod is heel erg groot en je zou zeker niet alleen naar de prijs moeten kijken, maar ook naar de functie en de kwaliteit.

 

links:

tenten

Tafeltennistafel

Geurkaarsen online kopen begint bij Geurkaarsen.eu

Share this article with friends

Similar Articles

Algemene outdoor informatie

Algemene outdoor informatie

Lekker genieten in de outdoor. Niet iedereen vindt dit een fijn idee, maar voor veel mensen is het een ontspannend

Lees verder